Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Med god planering stärker vi möjligheten för utveckling. Med fokus på de essentiella delarna i vår livsstil tillsammans med en god planering får vi ett helhjärtat resultat. När bägaren är fylld utav tankar och stress sätter jag mig ned i 10 min och mediterar för att skapa rätt perspektiv. Sinne, kropp och välmående är drivet av våra handlingar och brister denna länk skapas frustration. Dagens inlägg berättar om hur jag skapar en hållbar planering för mina hälsorelaterade mål. Här kommer riktlinjerna:

Rätt sinnesinställning

För att skapa en bra sinnesinställning behöver du strukturera upp en plan ditt sinne kan förhålla sig till annars blir det lätt rörligt uppe i hjärnans maskineri. Vi är av vår natur sökare och därmed kreativa människor. Det är på gott och ont. Söker vi efter något där det finns väldigt lite resultat att hämta och risken för misslyckande är stor blir vi snabbt besvikna när förlusten inträffar. Därför är det bra att ta hjälp av en tränare med bred kunskap och erfarenhet då ni kan hjälpas åt att skapa en personligt anpassad plan så du snabbt kommer igång.

Fokus på det essentiella

När du planerar din målbild och sätter upp mål för din dag, vecka och månad är det viktigt att du skapar en prioriteringslista. Vi kan inte göra flera saker samtidigt och upprätthålla en kvalité och god uthållighet i vårt arbete. Därför ber jag dig att skapa denna lista. Den kan se olika ut för individer. Vissa behöver komma igång med kosten före träningen på gymmet och andra tvärt om. Lätt är det att haka upp sig på detaljer i planeringen vilket snabbt leder till ett neurotiskt beteende. Avlasta dig besvärat och ta hjälp så att du kommer igång. Ingen människa har växt upp och blivit personen den är idag utan stöd och knuff i rätt riktning. Precis som när många av oss lärde sig att cykla…

Hård träning

För att träningen ska vara hård behöver du samla ditt fokus inför detta prestationsmoment. Du ska därför ha en plan som innehåller de absolut viktigaste övningarna. Detta kan innebära att bemästra en knäböj och få upp konditionen. Du anpassar din rörlighet och stretch efter detta men även ditt kostintag så att du har tillräckligt med energi inför prestationsmomentet. Mindre övningar i träningsprogrammet är nödvändigt för en nybörjare eller någon som vill bygga en grund av kvalité. De allra flesta basövningar utfört med fria vikter eller kroppsvikt representerar en grundmotorisk rörelse och kräver många nervkopplingar mellan hjärna och muskler. Du behöver spendera kvalitetstid med var och en av dessa övningar för att stärka ditt nervsystem. Styrkan av ditt nervsystemet är det som avgör de flesta faktorerna i din träning men även många andra processer i din kropp: Hur tungt du klarar av att träna, ditt immunförsvar och hormonella balans. Styrkan i din knäböj är beroende av kraftanspänningen ditt nervsystem lyckas skapa med hjälp utav musklerna. Detta kan vara det absolut viktigaste sambandet till vår styrka, hälsa och välmående.

Näring av kvalité

Ät gärna mycket mat men se till att ditt näringsintag är av kvalité. Maten du äter går till energikrävande processer i kroppen. Ett exempel på en sådan process är återuppbyggnaden av proteinsyntesen (din muskelvävnad) efter träning. Din återhämtningsförmåga presenterar sig i form av din nuvarande ork, humör och kroppssammansättning. Föreställ dig vilket fantastiskt intressant kropp vi innehar. Vi kan äta ett äpple från ett träd i naturen och göra om det till ben, muskler och ny vävnad. Din kropp är biprodukten av ordagrant vad du äter och har ätit sedan barnsben. Därför är tillväxten av muskler naturligt beroende av ditt näringsintag såsom balansen i ditt nervsystem, immunförsvar och hormonsystem.

Tillräcklig näring (komplement av tillskott)

Även om vi alla bör sträva efter en varierad kosthållning räcker kanske för nuvarande inte tiden, orken och planeringen till. Då kan komplement av tillskott vara nödvändigt för att säkerställa att vår prestation och återhämtning är närmare optimal. Det finns vissa tillskott som är viktigare än andra och de kan du läsa om här i mitt föregående inlägg.

Optimal återhämtning

Återhämtningen blir produkten av punkterna ovan. Sinnesstämning, träning och näringsintag. Men jag upplever att det för vissa är nödvändigt att understyrka en sista punkt, vilket är den otroligt viktiga roll sömnen har för att balansera upp allt annat vi gör. Det spelar lite roll om din planering/struktur kring träning och kost är bra när du inte får din skönhetssömn. Läs mitt föregående inlägg om hur du kan öka din förbränning och testosteronproduktion med upp till 25% av bättre sömn.

Kom förbi Delta Gym vid Odenplan på en konsultation så berättar jag mera! Min telefon: 0768536207

Fler länkar:

Hur vårt nervsystem fungerar och varför vi mår som vi mår?
Vad är vi i störst behov av för att påverka vår hälsa?
Styrketräning för nybörjare som vill se ut som eliten
Kom igång med ett enkelt kostupplägg
Min filosofi
Personlig träning
Kostrådgivning
Kontakta mig!