Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

1800Kostrådgivning – så här går det till

Kostrådgivning är något vi alla behöver för att optimera vår hälsa såväl som vårt fysiska och psykiska välmående. Kostrådgivning sker online och vi träffas över videosamtal. Jag lyssnar på vad du har för behov och gör en behovsanalys och utefter din profil utarbetar jag en individuell kostplan. Vid varje tillfälle följer vi upp och dokumenterar din utveckling. Jag är utbildad kostrådgivare från ”Svenska Näringsakademin”.

Bygger du inte muskler?

Att träna för att bygga muskler kräver att du äter rätt i kombination med den träningsform du utövar. Äter du för lite och vill bli muskulös fungerar det inte. Äter du för mycket blir du tjock även om muskelmassan finns där under. Det gäller att hitta en balans mellan matintag och träning. Rätt sorts livsmedel är också viktigt, bra kvalitet och att laga maten själv. Äter du ute mycket får du i dig för mycket salt, socker och fel sorts fett.

Vill du gå upp eller ner i vikt?

Vill du gå upp i vikt behöver du få i dig mer energi än vad du förbrukar. Det är en förutsättning för att bygga muskler och styrka. Hitta rätt balans i mängden fett, kolhydrater och protein du intar för din kropp, samt att du utför en träningsform som passar dig. Vill du istället gå ner i vikt ska du minska på skräpmat som godis, läsk, glass och bakelser för att skala av en del av ditt kaloriintag. Träningen är ungefär densamma med vissa förändringar som främjar din förbränning. Mängden muskelmassa ger dig en högre förbränning men väger samtidigt mer än fett. Det krävs att du i förhållande till ditt mål äter och tränar i måttlig mängd. Att finna din personliga balans i kosten och träningen och se det långsiktiga målet är den enda rätta vägen för bestående resultat och välmående.

Har du dåligt immunförsvar?

Stor andel av den inflammation som sker i kroppen uppstår i mage-och tarmregionen. Här uppskattas 90% av de bakterier och sjukdomar som frodas ha sin uppkomst. Vårt immunsystem sitter alltså i magen. Dålig återhämtning är ofta ett stort problem. Att äta rätt före och efter träning är därför mycket viktigt. Direkt efter träning är kroppen nedbruten och har lättare att åka på förkylningar. Även om du inte tränar kan du med hjälp av kosten få en bättre immunhälsa och hormonsystem. Dock rekommenderar jag träning för att stärka kroppen snabbare.

Sover du dåligt?

Många sover dåligt idag och att äta sömntabletter kan vara nödvändigt ibland. Men jag är av den övertygelsen att med rätt kost, där man tänker på hur mycket koffein, socker och salt, tiden på måltiden, regelbundna sovvanor i kombination med motion, kan få kroppen att ställa om och ge bättre livskvalitet. Mindfulness och meditation är områden jag rekommenderar för att få ner stressen och ta vara på dagen och leva i nuet.

Du kan inte träna bort en dålig kost

Är kosten eller träningen viktigast är en fråga som många kanske ställer sig. En sak är klar och det är att det inte går att träna bort en dålig kosthållning. Maten vi äter förser oss med den energin vi behöver för att utföra dagens uppgifter och har en inverkan på så gott som hela kroppen och dess funktioner. Som du säkert har märkt sätter sig även överflödiga kalorier på kroppen i form av fett och för mycket av denna energireserv gör oss trötta och ohälsosamma.

Vi är alla olika

Vi behöver tänka på vad vi äter samt hur mycket och hur ofta vi gör det. Beroende på din livsstil och hälso- profil kan ditt behov för en viss typ av kosthållning skilja sig från andra. Hårt tränande individer behöver exempelvis mer kolhydrater och komplettera med tillskott. Andra bör tvärt om minimera kolhydrater, framförallt den snabba sorten som driver upp vårt blodsocker och lägga större fokus vid grönsaker, baljväxter och hälsosamma fetter.

Träna upp smaklökarna!

Kanske är du vegan och inte vill äta animalier av etiska skäl? Oavsett så hjälper jag dig lägga upp en kosthållning för din målsättning och stöttar och peppar dig i hälsosamma beslut. Att äta hälsosamt innebär inte att du aldrig får njuta av ett glas vin eller äta skräpmat men att göra det med måtta och träna smaklökarna att uppskatta andra saker som du mår så mycket bättre av. För att återgå lite till träningen så kan du äta en större andel kalorier och även skapa utrymme för fler ”belönings-måltider” om du motionerar mer!

Möte över videosamtal

Vill du enbart investera i kostrådgivning kan du boka ett möte med mig över videosamtal. Vi samtalar i 45min och jag debiterar 650kr. För samtal + kostprogram 1800kr. Beroende på hur mycket stöd du behöver med kosten kan vi prata flera gånger per vecka. På så sätt får du motivation och påminnelse om att hålla dig på spåret.

Jag är utbildad kostrådgivare från ”Svenska näringsakademin”.