Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Vad är det vi människor är i störst behov av för att påverka vår livskvalité?

Ur min synvinkel som personlig tränare är svaret enkelt och lyder: stark kropp, ökad glädje & bättre hälsa i sin helhet. Dessa tre aspekter av vår tillvaro är det jag jobbar med. Tro placerad i fel sak leder oss endast till besvikelse. Tro placerad i rätt sak leder oss definitivt mot vårt mål. Jag tror på hälsa i sin helhet! Häng med i dagens inlägg där jag som personlig tränare och rådgivare berättar hur jag sätter upp mål för mig själv och mina kunder och berättar om psykologin bakom planen. Förstår du inte planen förstår du inte dig själv och förstår du inte dig själv förstår du inte planen. Du behöver båda delarna!

Den korta versionen (innan vi går vidare):

– Äta rätt sorts mat i rätt mängd och vid rätt tillfälle.
– Styrketräna med tunga basövningar 3 gånger i veckan
– Lägg dig före kl. 24 och sov 7-8h
– Gör detta till en disciplin och följ den som om ditt liv hängde på det…

Drivkraft i praktiken

För att lyckas med en livsstilsförändring behöver du vara motiverad nog att förändra dina vanor. Det leder till formationen av en ny disciplin. Nästa steg blir att bibehålla de goda vanorna över sikt för att ge dom chansen att ha en inverkan på din livsstil och producera resultatet du söker efter. Du behöver därför förstå värdet av de förändringar du gör och utmaningar du ställs inför för att fortsätta vara motiverad och inte ge upp. Lägg därför din tro i planen och följ den med minsta möjliga osäkerhet. Det är här jag kommer in och hjälper dig!

Psykologin bakom strategin

Många är vi som försökt strukturera om sitt liv. Gärna allting på en och samma gång. I hälsosammanhang kan detta innebära ett nytt träningsprogram, kostupplägg eller bättre rutiner sovrutiner för återhämtning. Vad vi allt för ofta glömmer att ta hänsyn till är vår personlighet och hur vi i olika sammanhang reagerar på stress. Om du inte väger in det sistnämnda kommer du ha svårt att bibehålla en mental-emotionell balans och troligen ge upp eller avvika från den egentliga planen som hade lett dig mot ditt mål.

Vår hjärna gillar STORA utmaningar. Är utmaningen inte är tillräckligt stor blir det ointressant att ens försöka. 
Lotteri och spel är ett exempel på detta. I brist på all logik ser din hjärna det som en bra investering och hoppas med ett försök. Vinstsumman är jättestor men chansen att vinna väldigt liten…

Jag vill inspirera dig med en plan som inte går att misslyckas med. En plan som är utmanande i rätt dos för att skapa resultat och förändring. En plan som i det korta loppet vinner dig små regelbundna segrar och för den ihärdiga ett stort pris på sikt! Det är det enda sättet att inkludera nya vanor i din livsstil som fastnar. Rent psykologiskt känns det kanske inte jättespännande men du får övertala din hjärna om att denna plan faktiskt är en hållbar investering!

Vad ska du göra nu?

– Inkludera 1-2 nya hälsosamma måltider i ditt nuvarande kostschema som du bestämmer dig för att äta 6 dagar i veckan.
Börja styrketräna med en PT en gång i veckan och 1-2 gånger på egen hand utöver det. Alla behöver vi hjälp på vägen! 
– Jobba på en eller max två områden i taget. Försök inte ta tag i sömn, kost, träning, rökning, sociala relationer allt på en och samma gång!
– Tankar väcker din uppmärksamhet men i verkligheten lovar jag att det flesta saknar praktiskt relevans. Ställ dig själv därför frågan om dina tankar är en del av en plan eller en dröm? Skillnaden är stor.

– Istället sätter du upp mål för varje dag, vecka och månad och förbättrar 1-2 saker på 1-2 områden med tiden som går.
– Ge dig själv möjligheten att se på det hela som en process för du kommer vinna förståelse över hur dina vardagliga handlingar påverkar dina vanor på sikt. 

Detta är hur jag jobbar med mina kunder och lär dem att bli starkare, gladare & hälsosammare individer.

Hoppas jag inspirerat dig med min minimalism! Vill du veta mer om hur du sätter upp en plan och tillsätter enkla verktyg i processen mot din toppform? Skicka mig ett meddelande här eller kontakta mig direkt på 0768536207. Jag erbjuder även min tjänst online över skype samt mail-konversation. Jag ser fram emot att höra från dig!

Tills vidare!
Stark, glad & hälsosam,
Hälsningar,
PT By Philip