Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Hur påverkar din andning dig? Jag har fördjupat mig i insikten att jag personligen går runt med anspänning i min kropp vilket jag tydligt kunnat se kopplingen till sättet jag andas på. Ofta kan det ansamlas ett tryck över mitt bröst vilket jag tidigare trodde berodde på hjärtproblem… Idag vet jag att inkorrekt andning kan skapa en rad olika problem. Minst sagt i vår hållning. Folk som lärt sig andas korrekt har dokumenterats att bli av med smärta i bland annat rygg, höft och axlar. Häng med i dagens inlägg då jag går in djupare på vad andning innebär och penetrerar intressanta områden jag vet att du kommer vilja läsa! Ta en kopp kaffe och låt mig underhålla dig!

SEXUELL DRIVKRAFT

Vilken sorts andning vi har påverkar vår sexuella drivkraft. Detta kanske ni känner igen ifrån ”tantra-yogan” som bygger på denna vetenskap. Mycket kan vi påverka i form utav njutning, uthållighet och kvalité i vårt umgänge med våran partner. Den sexuella drivkraften känns igen i form av en biokemisk energi i vår kropp som kan ta kontroll över våra tankar, beteende och vanor. Kan vi kontrollera denna bedrift och föra den till sitt ”normalläge” med hjälp av vår andning kan vi även skapa mera ro och lugn inom oss själva. Sex är ur ett primitivt perspektiv till våra gener associerat med stress och aktiverar området i vår hjärna som har med jakt och flykt att göra.

SYRA/BAS-BALANS

Andningen är direkt kopplad till vår syra/bas-balans i kroppen och kan mätas i vårt pH-värde. En syrlig bas i vår munhåla skapar dålig andedräkt och ökar produktionen utav tandsten och en syrlig bas i vår mage påverkar vår mage-tarmkanal. Jag har tidigare talat om att större delen av alla sjukdomar och bakterier uppstår i vår mage och då förstår ni hur mycket vår mage-tarmhälsa påverkar oss. Ett bra tips för en bättre matsmältning är att dricka en färskpressad citron i varmt té-vatten 15-20 innan din största måltid på dagen. Detta ökar produktionen av saltsyra och neutraliserar PH-värdet i magen. Pröva!

HJÄRNAN 

Med en inkorrekt andning fördelas syret inte jämt till de behövande organen i våran kropp. Ett utav dessa vitala organ är vår hjärna! Hjärnan är en stor del av vårt energiförsörjande system och använder ca 20% av det totala syret i vår kropp. När vi är i stressade situationer som vid t.ex. ett möte, när vi håller i ett tal eller fysiskt anstränger oss kan många hålla med om att de både blir psykiskt och fysiskt ansträngda och visar upphov till tecken på trötthet och/eller utmattning.

Orsaken till denna energiförlust beror inte enbart på nivån utav utmaningen utan till stor del vilka tankar du tänker i stundens hetta som triggar ditt reaktiva andningsmönster. När du i bristande kontroll reagerar på stressen förändrar du samtidigt omedvetet funktionen i din andningsmuskulatur och andningsrytm. Detta gör att du stryper syretillförseln till hjärnan och alla andra muskler i kroppen. Syrebalansen i din kropp beskriver till stor del hur du upplevde situationen. Detta är även väldigt viktigt att tänka på inom prestation vid idrotssammanhang!

ANDNINGSÖVNING

Du skulle bli förvånad om du lade märke till att vid varje inducerad tanke vi tänker och känsla vi upplever i vår kropp förändras samtidigt vårt andningsmönster omedvetet. Öva dig i att bibehålla koll på din andning och försök hålla den i en jämn rytm samtidigt som du utför aktiviteten du är upptagen med. Att göra detta dygnet runt är svårt och kräver uppmärksamhet! Men så lite som 2-3min utav medveten andning varje dag kan med tiden göra stor skillnad!

– Vill du veta mer om hur du ska andas eller vilka övningar du kan göra för att förbättra din andning? Skicka mig ett meddelande här eller kontakta mig direkt på 0768536207. Jag erbjuder även min tjänst online över skype samt telefon. 

SLUTSATS 

Jag jobbar dagligen med min andning och hoppas jag inspirerat dig till att göra desamma nu när du tydligare förstår vikten utav den. Detta med andning är ofta länkat till meditation och det beror på att det är den sortens närvaro och miljö som vi skapar i oss själva. Det finns så mycket mer att prata om när det kommer till vår andning och hur den påverkar oss. Att tillägga är att ångest och panikattacker har ett tydligt samband till hur vi andas.

Tills vidare!
Stark, glad & hälsosam,
Hälsningar,
PT By Philip