Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Är du nybörjare och ute efter en plan för att komma igång med din styrketräning? Eller har det gått några år sedan du sist var med i matchen? Lugn! Jag kan försäkra dig om att svaret du söker efter finns där ute och efter att du läst detta inlägg kommer du vara på god väg till en starkare och snyggare kropp! Jag kommer göra detta så okomplicerat som möjligt. Välkommen till ännu ett inlägg som ger dig praktiska verktyg för att lyckas med din träning och hälsa!

HUR ENKELT ÄR DET ATT FÅ RESULTAT?

Resultaten är enkla att uppnå så länge du följer planen, är det inte underförstått? Men hur enkel denna plan är att följa är kanske vad vi borde fråga oss istället… Du behöver en plan så mycket kan jag säga. Den behöver innehålla aspekterna träning, kost & sömn. Nivån på din ansträngning kan variera på dessa punkter och det är vad detta inlägg skall handla om. Tanken är för dig som läser är att du inte ska komplicera utan tvärt om förstå hur enkelt det är att få ”bra resultat”. Det där sistnämnda ordet ”enkelt” är tyvärr där folk komplicerar det hela.

”Hard work beats talent when talent doesn’t work hard enough” – James McRae, tidigare kollega på Sats Sverige

nybörjare

ÄR VI ALLA INTE OLIKA NÄR DET KOMMER TILL TRÄNING?

Svaret på den frågan är självklart ett ja. Men det som skiljer oss åt är inte den positiva effekten av träningen utan framförallt vad som driver oss och vad vi finner är roligt! Så välj en träningsform du vet att du kommer tycka är kul att utföra. Huvudsaken är att du tränar regelbundet och att träningen du utför inte gör dig mer stressad! Även om vissa individer har en större potential för muskeluppbyggnad eller fettförbränning betyder det inte att du inte kan lyckas med samma mål inom ramen för dig! Styrketräning är ett väldigt simpelt och effektivt redskap som jag har valt att jobba med.

EN SIMPEL START

Detta handlar om okomplicerad och tidseffektiv träning som producerar de resultat vi är ute efter. Utan att förklara det hela mer skall jag ge ett praktiskt exempel på hur en träningsvecka kan se ut på gymmet.

PASS 1 MÅNDAG
FARMERS WALK
CHINS
LUTAD HANTELPRESS
FACEPULLS

PASS 2 ONSDAG
KNÄBÖJ
MILITÄRPRESS
SKIVSTÅNGSRODD
HÄNGANDE BENLYFT

PASS 3 FREDAG
HÖFTLYFT
CHINS
ARMHÄVNING/DIPS
VALFRI ÖVNING

nybörjare

LÖJLIGT ENKELT

Det går att förenkla träningen ännu mer än så! Men då hade folk kanske trott att jag skojar med dem… Sanningen är att denna simpla approach (om utfört korrekt) kommer ge dig 80-90% utav resultaten du söker efter. Du skulle kunna träna dessa övningar hela livet och fortsätta utvecklas och nå din genetiska potential för din kropp. Isolationsövningar och andra metoder har sin plats men inte för de som inte är villiga att spendera 6 dagar i veckan på gymmet! Vilket jag tycker är helt onödigt baserat på de resultat det allra flesta söker att uppnå… Våga göra det enkelt. Se det vackra i det simpla. Obs! Detta är tuffa övningar som kräver fokus och engagemang.

SIMPEL KOST

Jag vet att du i grund och botten förstår vad hälsosam mat är och gör du inte det kan du söka på nätet och finna massvis av exempel! Skämt åsido! Ett bra ställe att starta på är ett av mina tidigare blogginlägg här! Jag är utbildad kostrådgivare från Svenska Näringsakademin i modern näringslära.

SÖMN

Jag säger lite samma sak här som vid kosten. Du vet att du borde sova 7-8 timmar och gör du inte det är det hög tid att prioritera. Jag vill även här referera dig till ett av mina tidigare välskrivna inlägg om sömn här! 

nybörjare

MOT DIN TOPPFORM

Behöver du hjälp med att starta ditt nya träningsår på bästa sätt? Jag erbjuder min tjänst med personlig träning och kostrådgivningDelta Gym centralt i Stockholm och ser fram emot att hjälpa dig!

Passa på att få tips och råd kring kosten också så går det ännu snabbare! Kom igång nu så kan du njuta av resultaten till sommaren!

Vill du ha min rådgivning slänger du iväg ett enkelt meddelande till min mail här eller via telefon på 0768536207. Berätta vad du har för mål så svarar jag inom 24h timmar hur jag kan hjälpa dig!

Ett träningspass behöver inte och bör inte vara två jobbiga timmar på gymmet som får dig att känna dig svimfärdig efteråt. Det mest optimala skulle vara om du kunde avge 30-35min till styrketräning och resten av timmen till någon form utav rörlighet och stretching 3 gånger i veckan. Hälsa och lycka handlar om goda vanor som läggs ihop över tid!

Tills vidare!
Stark, glad & hälsosam,
Hälsningar,
PT By Philip

nybörjare