Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Idag behandlar jag nervsystemets funktion och dess kopplingar i vår kropp

Hur påverkar vårt nervsystem våran hållning, prestation och mentala ork? Jag vill få läsaren att förstå att det som händer i vår kropp går att förklara matematiskt och går definitivt att påverka bl.a. genom rörlighet/stretch, triggerpunktsbehandling och styrketräning. Vi behöver inte falla offer för hur vi mår i våra kroppar och hur den ser ut, utan vi kan lära oss att påverka den i rätt riktning med hjälp av träning.

Träningsfilosofi

För att åstadkomma allt detta behöver vi stärka upp ditt nervsystem. Nervsystemet är det system som kopplar samman rätt muskler med rätt kraftanspänning i en aktivitet. T.ex. en knäböj eller klättring. Våran stillasittande livsstil skapar obalanser i vår kropp som går att anmärka på bland annat hållning, övningsutförande och mental ork.

Du skulle bli förvånad om du visste att vi till att börja med kan stärka upp dessa nervkopplingar exponentiellt med endast triggerpunktsbehandling, rörlighet/stretch vilket kommer öka vår styrka och hållning anmärkningsvärt inför styrketräningen. Du skulle ännu mer förvånad om du visste hur stark människan är när våra nervbanor kopplar korrekt och vi blir av med våran smärta.

För att stärka upp detta system som påverkar hela kroppen masserar vi ut de vävnader som är extra spända genom triggerpunktsbehandling, rörlighet/stretch. Tillsammans med styrketräning kan vi på detta sätt åter träna upp nervbanor i kroppen som kommit ur balans. I processen fördelas kraftanspänningarna mer jämt över muskelsenor som i sin tur kopplar vidare till alla andra kedjor i kroppen.

När vi stärker upp vårt nervsystem med dess kopplingar till muskler, organ och leder ökar vi exponentiellt sannolikheten för att åstadkomma vad vår genetiska potential är kapabel till. Hade det inte varit intressant att ta reda på? En resa på tusen mil måste börja med ett enda steg och jag lovar att motivation inte är en bristande faktor när du inser att det finns en helt ny värld av nervbanor att utforska! Nerver kopplar snabbare än vad du tror och i samma takt kommer du komma på banan och lära dig!

Detta är det mest grundläggande men det finns så mycket mer spännande och djupgående aspekter i hur vår kropp fungerar, påverkar oss och hur vi kan påverka den. Jag planerar för att hålla inläggen korta för att med större säkerhet förmedla det jag talar om. Förstår du vad jag ovan har beskrivit har du redan fått svar på många frågor och kanske återfått lite ny träningsmotivation och hopp för din kropp och hälsa.

Jag vet vi att vi till 100% kan bli starkare, gladare & hälsosammare. Jag brinner för att lära människor hur och förbättra deras levnadskvalité. När du förstår hur kroppen funkar och hur den påverkar hela dig och livet runt omkring dig kommer du inte kunna låta bli att lägga näsan i blöt (positivt i denna benämning). Den som förstår värdet av något är driven att utforska ämnet och också träna i praktiken. Det är inte särskilt svårt att komma igång med träningen när man vet svaret. Det är däremot svårare för mig som vet svaret att låta bli att dela det mer er läsare!

Kom förbi Delta Gym vid Odenplan på en konsultation så berättar jag mera! Min telefon: 0768536207

Fler länkar:

Vad är vi i störst behov av för att påverka vår hälsa?
Styrketräning för nybörjare som vill se ut som eliten
Kom igång med ett enkelt kostupplägg
Personlig träning
Kostrådgivning 
Kontakta mig!