Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Vad är minimalistisk träning?

Minimalistisk träning innebär ett stort fokus på ett begränsat område. En minimalist fokuserar på det nödvändiga och spenderar tid på det som ger mest resultat. Som jag talade om i mitt förra inlägg gör du smart i att träna hela kroppen med stora basövningar istället för att isolera muskelgrupper. Många har fått bakfoten om denna filosofi och tror att de handlar om lathet och brist på dedikation. Tvärt om! Det som skiljer träningen är framförallt  fokus på färre antal antal övningar som utförs med stor volym och oftast träning av hela kroppen 3-4 gånger i veckan.

Marklyftets och knäböjens betydelse

Om du är kvinna är chansen stor att du inte vill bygga din överkropp till för stora proportioner. Detta är något jag ofta får höra när jag tränar kvinnliga klienter, vars åsikt jag respekterar. Sanningen är att fokus på endast knäböjen, marklyftet och lite konditionsträning producerar utmärkta resultat på ben, rumpa och core och reducerad fettmassa, samtidigt som det lägger till en måttlig mängd muskelmassa på överkroppen. I studier har vi sett folk som endast utför övningen knäböj över en längre period och inget annat, ökar sin muskelmassa på armarna. Med detta sagt kommer du inte bli lika stor och stark i överkroppen som om du utförde roddar och pressar med det kommer ge dig en lagom toning, med ett större fokus på nederdelen.

Hur börjar jag?

Träna knäböjen 2-3 gånger i veckan och marklyftet 1-2 gånger. Tillsätt utöver det eller efter i slutet av träningspasset, intervallträning 1-2 gånger i veckan. Set och reps-omfånget 5×5 fungerar bra även här. Se mitt förra inlägg för komplett träningsprogram för hela kroppen.

Fler länkar:

Jag vill börja träna! Vad gör jag?
Varför ger vi upp så lätt?
Är jag redo för en livsstilsförändring
Min filosofi
Personlig Träning
Kostrådgivning