Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Idag vänder jag mig till dig som börja träna från grunden och vill komma igång på ett hållbart sätt. Vilka övningar, hur mycket och hur ofta? Din guide till nybörjarträning och bästa möjliga resultat i uppstarten.

Hur ofta?

Jag rekommenderar dig som är nybörjare att börja med att träna vart annan dag styrketräning på ditt gym. Detta innebär 3-4 pass varje vecka. Det ger dig tillräcklig tid för att återhämta dig mellan passen och träna hårt. Du behöver egentligen aldrig träna mer än så för att uppnå 90% av dina resultat.

träna

Vilka övningar?

Som nybörjare behöver vi bygga en grund. Det innebär att öka vår muskelmassa, styrka och uthållighet. Därför är det bra att välja övningar som är lätta att utföra och ger mycket resultat för investerad tid. Ett bra exempel på detta är armhävningar, roddar med kroppsvikten, backintervaller och knäböj. När du uppnått en bra grundstyrka i armhävningen som exempel kan du övergå till stående axelpressar eller bänkpress. Omvänt är det många som börjar med tunga komplicerade lyft och sedan har de inte ens grundstyrkan att göra en korrekt armhävning eller knäböja.

träna träna

Rörlighet och teknik?

Gör du lite research och vet vart du ska leta är det lätt att hitta bra träningsprogram från vettiga tränare som förstår biomekanik och verklighetsbaserad styrketräning. Det kluriga är att få till tekniken när du väl tränar och i vägen kan det vara en bristande rörlighet och stela muskler. Här är det bra att ha ett yttre öga som talar om för dig vad som är bra, mindre bra och rent utsagt farligt. Personlig träning en-två gånger i veckan är något alla drar stor nytta av. Det går snabbare och blir säkrare.

träna träna

Fler länkar:

Varför ger vi upp så lätt?
Är jag redo för en livsstilsförändring
Min filosofi
Personlig Träning
Kostrådgivning