Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Hur du kan maximera din sommarträning för att gå ned i vikt snabbt? Det föregående inlägget handlade om kosten och detta kommer alltså att beröra träningen. 70% av resultaten på din fettförbränning kan uppskattas att skapas via kosten. Träningen är ditt redskap i andra hand. Jag vill hjälpa till att förklara detta dilemma i dagens inlägg. You are in for a suprise…

Sommaren är snart här, jag måste maximera min viktnedgång!

När vi vill gå ned i vikt vill de flesta självklart maximera sin fettförbränning och det bland annat genom att träna extra högintensivt, länge och många gånger i veckan. Detta är tyvärr inte den optimala approachen även om det kan fungera så länge det varar. Våra stresshormoner stiger i taket, vi tappar all levnadsglädje och det blir inget ork för lekfullhet eller socialt umgänge. Dessutom är risken för skada väldigt hög och att vi drar på oss en oläglig förkylning vilket minskar möjligheterna för ett bra resultat. Denna problematik uppstår då de flesta ligger på latsidan med träningen innan sommaren och månaden innan stranden skall skynda sig in i form.

En väldigt logisk approach

Låter det inte mer logiskt att vi tränar hårdare under vintertid då vi har mer bränsle i kroppen via den mer kaloririka maten och dessutom troligen är exponerade för mindre vardaglig fysisk aktivitet i samband med vädret. Här kan vi träna extra hårt på gymmet med energi i kroppen från all mat och experimentera med nya träningsformer samt intensitetshöjande tekniker. Detta gäller även inom idrottssammanhang och tävlingssäsong.

Under lågkaloridiet dock! Då är det inte läge att pressa träningen till sitt yttersta. Här ska vi istället försöka bibehålla så mycket av vår styrka och muskelmassa som möjligt och det gör vi enklast genom att fokusera på det nödvändigaste basövningarna. Du bör använda dig av HIIT men detta separat eller i slutet av din styrketräning. Din kosthållning kommer sköta resten samtidigt som kroppen kommer automatisk se större och starkare ut med det minskande kroppsfettet. Att hålla stresshormonerna så låga som möjligt är otroligt viktigt och avgörande då kroppen redan är under stor påfrestningen vid fettförbränning. Om du överdriver är risken stor att du avviker från kosten som egentligen hade tagit dig in i form.

Hur gör jag för att maximera min viktnedgång?

Just nu tränar jag två styrkepass på gymmet i veckan och ett pass utomhus med kroppsviktsövningar utförda i en cirkel och/eller intervallträning. Detta tillåter mig att träna hårt när jag väl är på gymmet på det kaloriunderskott jag äter för att gå ned i fettvikt. Sedan har jag kvar extra energi för att simma, spela basket, promenera och socialt umgänge. Det är väldigt viktigt för helheten och bidrar med en nyans av atletisism som både förbättrar motionärens återhämtning men även kroppssammansättning. De individer som verkligen lever balanserat får alltså bättre resultat.

Mera hjälp?

Då jag arbetar som personlig tränare och rådgivare kan jag inte ge bort alla mina redskap kostnadsfritt på bloggen med all respekt till de som investerar sina pengar i min tjänst. Detta inlägg är ämnat att ge din träning riktlinjer och skapa rätt prioriteringar. Personlig träning tillsammans med mig på delta gym är något jag inte tillräckligt kan rekommendera och understryka. Är du beredd att göra vad som krävs, lägga ned tid, energi och även jobba på din återhämtning så är du personen som kan dra stor nytta av min rådgivning. Kontakta mig i så fall här och kom igång!

Fler länkar:

Är jag redo för en livsstilsförändring
Min filosofi
Personlig Träning
Kostrådgivning
Vad kan jag åstadkomma med en PT?
Hur maximerar jag min fettförbränning?
Ett alternativt sätt att komma i form