Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Sommaren är på väg och för många innebär det en stor stress över att inte känna sig bekväm med sin form i tid. I dagens inlägg kommer jag att prata om viktnedgång och hälsa ur ett psykologiskt perspektiv och vad som hindrar oss från att uppnå resultat.

”Jag bryr mig inte”

Det är väldigt lätt att mitt i all frustration reagera med att skita i sin form. Vardagen kan vara stressig och efter jobbet finns helt enkelt inte energi. Jag har full förståelse för det. Men jag vill även tro att vi med planering och viljestyrka kan skapa tid för vår hälsa och hoppas att du som infinner dig i denna situation verkligen gör det. För många andra ligger ofta negativa tankar till grund om den egna självbilden och ett bristande förtroende till sin egna förmåga att skapa förändring. Sorg vänds lätt till ilska; som kanske talar om för dig att du INTE BRYR DIG. Men det är klart att du gör! Du bryr ju dig om ditt liv och ditt allmänna välmående men just nu har du svårt att finna motivation och vill definitivt inte grunda den på andras skönhetsideal. Jag fattar. Men du ska bevisa detta för dig själv och du måste tro på att du klarar det. Sätt igång och börja någonstans och skit i alla andra!

Kampen mot sig själv

Du kommer troligtvis alltid att ha återkommande negativa tankar och en viss oro för vad andra ska tycka om dig. Detta är evolutionära egenskaper naturen har försett dig med för att inte bli utesluten ur gruppen och begå ett misstag som kan leda till din död. I dagens värld finns det oftast inget att vara rädd för och vi skänker gärna våra tankar och känslor alldeles för mycket värde utan att fullt förstå dom. En vis man sa en gång till mig att egot multiplicerar saker x10. Det finns flera bra böcker du kan läsa på området för att öka din kunskap om hjärnan och vår vilja att finna mening och harmoni i vardagen. Psykiatrikern/författaren Anders Hansén är en personlig favorit men vill du även gå lite djupare och mer filosofiskt skulle jag rekommendera ”Eckhart Tolle” med sin bok: Power of Now.

En ny start

Det kommer inte vara lätt att stå emot sina impulser och negativa tankar som talar om för en att strunta i träningen eller stoppa i sig fel saker. Här kan verktyg som medveten andning och viss självhjälps-litteratur hjälpa dig. Du måste mata din hjärna med rätt typ av information och sedan stå stadigt i stormen. Vad du behöver göra är att skapa ett lagom stort mål med tydliga riktlinjer att förhålla sig till. Vad ska jag äta? Hur ofta? Vad för typ av träning? Det absolut viktigaste är att du påbörjar din resa NU och tar regelbundna steg framåt. I slutändan kommer du att lyckas vara sig det blev i tid till sommaren eller inte. Jag lovar dig att folk kommer att respektera dig för att du kämpar med dig själv och själva bli inspirerade men framförallt vill jag att du ska känna en växande stolthet över dig själv!

Realistiska förväntningar

Är du extremt överviktig kommer du inte kunna tappa all din vikt på två månader och du måste också ha realistiska förväntningar beroende på hur mycket arbete du är villig att lägga ned. Däremot kan det vara förvirrande att inte se de resultat man skulle kunna vänta sig om man inte riktigt vet man gör. Ett så enkelt misstag som att dagligen ta för mycket dressing till salladen kan faktiskt göra att du under dieten går upp i vikt trots hälsosam mat och tillräcklig mängd träning. Du behöver alltså ligga i ett så kallat ”kaloriunderskott” och det finns vissa livsmedel och träningsupplägg som främjar detta mer än andra. En lagom hård approach kan vara en viktnedgång på 0,5kg i veckan i kombination av tre intensiva träningspass.

Snabbare resultat

Vill du garantera att du tar de nödvändiga stegen för att uppnå resultat föreslår jag att du tar hjälp av Personlig Träning. Tillsammans utformar vi ett program som passar din kropp och likaså en kosthållning (se även kostrådgivning). Jag kommer att regelbundet påminna dig och vad som är viktigt och se till att du håller dig motiverad under resans gång. På detta sätt kan vi enkelt undvika misstag som kan stjäla både din tid och pengar.

Hållbara VS Snabba resultat

Din hälsa ska generellt ses som en långsiktig resa då du har tid på dig att passa varje liten pusselbit i ditt liv så att du också kan bibehålla dina rutiner och över sikt förbättra dom. Med det sagt skulle jag fortfarande vilja uppmana många att lägga i en växel och anstränga sig lite mer den kommande månaden. Du måsta ta beslutet att börja någon gång och släppa taget om det du inte mår bra av. De allra flesta äter lite för mycket skräp och rör på sig för lite. Kanske har du skjutit på detta länge och känt dig omotiverad under pandemin och det rådande oroligheterna i världen. Men nu är det dags. Du skulle själv bli förvånad över hur pass stor förändring du kan göra i både ditt utseende och mående på 1-2 månader av ”BALANS”.

Jag hoppas detta inlägg väckt en motivation inom dig till att kanske få till ytterliga ett träningspass och välja den bättre måltiden. Glöm inte att göra detta för din egen skull och att det aldrig är för sent!

Kontakta mig

Instagram

Facebook