Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Det är dags att rycka upp sig från soffan och överge de lata tankarna. De jag syftar på i dagens inlägg är de soffpotatisar som fastnat för länge framför tv:n under pandemin och desperat behöver ett träningsupplägg som skakar om endorfinerna i kroppen.

Dumma pandemi

Många är det som tappat motivationen gentemot träningen och sin hälsa pga de rådande omständigheterna som begränsat bl.a. tillgången på gym och gruppträningspass. Det är dock precis just nu som vi behöver träningen som mest för att inte gå under. Träningen kan också referera till vår goda disciplin. Att ha en plan skapar en känsla av kontroll, vare sig det är en bra plan eller inte. Att just ha en hälsoplan som inkluderar styrketräning ger dig fördelar som på annat håll är svårt att skapa sig; endorfiner, ökad koncentration, sömnkvalité, fettförbränning, minskad stress, mm.

Du har inget annat val

När du förstår hur viktigt det är med disciplin gentemot din hälsoplan för ditt allmänna mående och med andra ord livskvalité, är det svårare att svika den. De flesta vet att det går att lösa träningen på många sätt även om man inte kan ta sig till gymmet eller delta i gruppträningspass. Ett av dom alternativen är att träna hemma med hjälp av kroppsvikten och lite redskap du kan införskaffa dig. Det kanske inte är lika bekvämt som ett färdigutrustat gym men det kommer att få jobbet gjort och jag hjälper dig gärna online för den som behöver (det gör verkligen skillnad).

Hemmaträning är inte lika effektivt som gymmet

Det kanske ligger nått i det, men här handlar det om att arbeta med dom förutsättningar vi har och vad som är realistiskt utifrån omständigheterna. Ingen träning är någonsin helt optimal då vårt val av träning styrs av så många faktorer och det är även svårt att exakt veta vad som är rätt för dig vid ett givet tillfälle (därför det är bra att ha en PT). Det viktigaste är vad som blir gjort och att det är tillräckligt. Just nu behöver du kanske släppa på ursäkterna och ta tag i saker med större disciplin.

Hur mycket behöver jag träna?

Får du till 2-3 styrkepass per vecka där du tränar hela kroppen samt promenerar ca 30min om dagen är det fullt tillräckligt för att vara hälsosam och märkbart förändra ditt utseende. Det är på denna nivå jag tror de flesta bör ligga. Tränar du mer än så kan du öka din fysiska prestation ytterligare och toppa ditt utseende men du kommer inte nödvändigtvis bli hälsosammare. Man får inte glömma att hälsa och välmående är att brett spektrum av saker som även inkluderar ditt sociala liv. Lägger du ned all din frihet på träningen och mer än vad du egentligen behöver tar du viktig tid från annat.

Jag gör allt mer eller mindre intensivt i perioder, men jag slutar aldrig träna.

Kontakta mig

Instagram

Facebook