Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Med åren har mitt synsätt på träning och hälsa förändrats. När jag började min träningsresa gick jag i nionde klass och var 16 år gammal. Det gav min livsstil ett ramverk och på ett sätt större mening. Jag verkligen älskade hur träningen förändrade mig på både insidan och utsidan. Något jag är stolt över är att jag efter 10 år aldrig slutat träna eller tagit några längre pauser. Även under de mest kämpigaste perioderna i mitt liv då jag haft det svårt med motivationen har jag fortsatt att regelbundet träna med fria vikter, hemma, ute eller på gymmet.

Bäst i test

Det finns den mest effektiva träningen och sen finns det den träning som kommer att bli av i det långa loppet. Jag har personligen haft träningen väldigt högt uppe på prioriteringslistan genom åren och till och med haft med mig matvåg till restaurang eller betalat överpris utomlands för att få tillgång till bra gym under semestern. När jag ser tillbaka på min träningsresa kan jag konstatera att det varit något överdrivet. Enligt mig ska träning och hälsa inte öka din stress och begränsa ditt liv. Tvärt om, gör den att du återhämtar dig snabbare, orkar dansa längre och bränna både alkohol och snabbmat mer effektivt.

Flyt med strömmen

Jag tror på hård, mellan och lättare träning i perioder. Livet går lite upp och ned och därför får man också anpassa sig efter detta. Att försöka hänga med i dom sociala svängarna samtidigt som du ska träna tungt eller gå på diet kan vara svårt och till och med ohälsosamt. Alternativet att välja antingen eller är kanske inte heller rätt. I slutändan är det viktigaste att du har en balans och känner att du mår bra och lever det liv du vill leva så att du inte ångrar dig som gammal. Under en hård träningsperiod är du kanske igång upp emot 5-6 dagar i veckan med styrka och kondition sammanlagt medans när det råder sena utekvällar eller högt arbetstempo kanske du nöjer dig med 2-3 pass (Jag utför alltid min minimala vardagsmotion på 10k steg).

Att äta kakan och ha kvar den

När jag personligen försökt få ihop träningen på högsta nivå samtidigt som jag sovit dåligt, käkat för lite mat eller varit väldigt socialt aktiv slutar det nästan alltid med att kroppen går in i väggen, bland annat genom förkylningar. Som personlig tränare är träningen lite av min identitet vilket gör den svår att släppa. Men om man istället här tränar så mycket som kroppen klarar av och fokuserar på att bibehålla sina resultat eller utvecklas något långsammare under en tid blir detta så mycket bättre. Du får det bästa av två världar. Sanningen är (enligt mig) att det inte är värt att gå miste om livets många goda bitar för att man ska uppnå de där extra 10%en i slutet av året. Jag tror att det finns en rädsla för många hälsomedvetna att släppa lite på kontrollen och att deras ”värde” till stor del är befäst vid deras livsstil.

En ny utmaning

Det kommer en tid (förhoppningsvis) då du bränt det där överflödiga fettet runt midjan och byggt en bättre grundstyrka i kroppen. Under den förgående tiden har det troligtvis varit rätt att prioritera din sömn, kost och träning på hög nivå för att komma in i rätt rutiner. Men för många kommer det sen naturligt att öka nivån av det som fört fram dom till den positiva punkten. Det kanske inte är rätt för alla ur ett helhetsperspektiv. För mig har detta inneburit att under sommaren ta mig mer tid till äventyr ute i naturen och träffa nya vänner. Det är också här den nya utmaningen träder in. Nu ska du utan att räkna dina kalorier försöka bibehålla midjemåttet och se till att de minimala 2-3 passen i veckan faktiskt blir av.

Slutsats

Var inte rädd för att göra misstag och tappa balansen lite emellan åt. Har du byggt en stabil grund i din träning med hälsosamma rutiner så vet du vad du behöver göra om saker går över styr. Mitt budskap här är att leva livet fullt ut och att det sociala, njutning och träning hänger ihop i en balanserad hälsosam livsstil.

Kontakta mig
Personlig Träning
Instagram