Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Vad är en sund hälsoplan? Och vad innebär det för dig? Du vet att man kan väga sin mat och äta efter kalorier och gå ned i vikt och du vet att träning ger resultat… Men vad du inte kanske förstår är hur du ska lyckas bibehålla en god hälsa när livsstilen för att lyckas med detta upplevs allt för extrem och ger dig ingen frihet…

Varför många tränar och varför du inte borde göra det

Många tränar med motivation om att framförallt se bra ut och få uppmärksamhet ifrån det eftersträvade könet. Det är väll inget fel med det… Problemet uppstår när vi skapar en destruktiv självbild och detta kan ske utan att de flesta lägger märke till det. Vi har börjat basera vår glädje och känsla av värde baserat på hur det är vi ser ut och eftersom det konstant finns någon som upplevs snyggare och bättre blir detta en jakt utan sikte på mål. Vad är tillräckligt? Tillräckligt muskulös? Tillräckligt smal? Och vart går gränsen?

Du orkar inte mer…

Efter ett tag ger du upp på träningen, kosten och livvstilen det innebär och beslutar dig för att ta en paus.
NU äter du hejdlöst, sitter uppe sent om nätterna, dricker för mycket alkohol på helgen och ibland mitt i veckan och spenderar onödiga pengar på andra saker som skall ge dig lycka. I början känns allting väldigt skönt men efter ett tag kommer det dåliga samvetet ikapp dig och du börjar tänka på tiderna du tränade och hade en hälsoplan. Du vill ge det en ny chans!

En annorlunda väg att gå

HALLÅ STOPP! Istället för att gå samma väg du gick förra gången med din träning vill jag tipsa dig om ett annat alternativ. Ta ett djupt andetag och slappna av i axlarna. Du behöver höra detta:

Det är inte hållbart att bygga sin träningsmotivation på hur du ser ut i förhållande till andra och du behöver ha klart för dig vad du ger din uppmärksamhet och hur du baserar din känsla utav värde. Du är vacker, stark och bra som du är men inte perfekt! Det kommer du aldrig att vara och det är ingen annan heller. Oavsett om du tycker dig veta om detta eller inte bryr du dig undermedvetet om den ytliga världen och påverkas också rätt starkt av media… Fortsättningen föjler på detta här nedan:

Varför du skulle kunna träna och leva en hälsosam livsstil:

Steg 1: Du vill må bättre…
Steg 2: En hälsa som ger dig energi och harmoni
Steg 3: En kropp som är stark och orkar gå långt, dansa länge men framförallt leva långt!
Steg 4: Balansera och nyttja dina hormoner i kropp och knopp så du känner dig mindre stressad och har mer lust
Steg 5: Du vill se bra ut…

Ett liv i balans

Du lever ett liv i balans som får dig att må bra. Du är varken överviktig eller underviktig. För den enda gången ditt fysiska utseende påverkar ditt välmående direkt är när du tillhör någon av de extrema sidorna. Försök att vara i balans större delen av tiden. Det är ok att inte ha synliga magmuskler om det kommer svårt för dig, det är ok att inte ha dom största armarna och kunna vinna i armbrytning. Ditt värde definieras av så mycket mer än så. Lägg fokus på att utöka din kunskap, sprida din glädje och hjälp andra människor i din omgivning som har tappat motivationen. Du kan förmedla så mycket mer värde genom ord och handlingar än vad din kropp kan tala för. Pröva och se!

Hur kan en balanserad hälsoplan se ut för mig?

En balanserad hälsoplan för dig är den som platsar inom ramarna för din livsstil och personlighet. Med de fem stegen ovan får du även en överblick på vad som är sunt att prioritera. Sedan är det viktigt att du inte baserar all din glädje på din fysiska hälsa och även får glädje utav andra aspekter i livet.

Som vi konstaterade i början vet alla att hälsosam mat och träning ger resultat men vi vet inte hur vi ska lyckas förhålla oss till detta över tiden utan att gå in i väggen…

Ingenting är skrivet i sten och saker behöver ofta förändras beroende på vad som händer i ditt liv just nu. Som COACH hjälper jag dig appliciera rätt verktyg vid rätt tillfälle.

Kontakta mig

Instagram

Facebook