Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/ptbyphilip.se/public_html/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27
Stark, Glad och Frisk 076-853 62 07 info@ptbyphilip.se

Det finns en mängd olika dieter där ute och de flesta saknar tillräckligt med vetenskapligt stöd men har blivit populariserade av minoritetsgrupper och studier. Vi människor blir snabbt sålda på idén om en genväg och ny mirakelkur som ska skänka oss de resultat vi inte lyckats uppnå men det är väl också helt naturligt?

Den rätta vägen, inte genvägen…

Vi bör inte ge upp utan fortsätta vårt sökande efter en bättre helhetshälsa men också vara medvetna om på vilken plattform vi söker efter våra svar. Det jag presenterar för dig här i dagens inlägg är till stor del i linje med livsmedelsverkets rekommendationer och är även det som mest populärt förespråkas av världens främsta coacher och forskare. Följer du de riktlinjer presenterade här kommer du definitivt att uppnå resultat; Frågan är om du klarar av att hålla dig till riktlinjerna i förhållande till dina förväntansfulla resultat? Du kan inte lura vetenskapen kring fysiologi men ditt eget rastlösa psyke kan däremot spela dig ett spratt om din egentliga insats.

KOLHYDRATER OCH PROTEIN

Vi behöver mer eller mindre kolhydrater för att prestera och protein för att bibehålla vår muskelmassa. Den ena klarar sig sämre utan den andra. Du gör smart i att komponera de flesta måltider du äter med en riklig mängd av kolhydrater och protein och på kanten även tillsätta gröna bladgrönsaker, bär och frukt. På detta effektiva sätt fyller du ständigt på dina energidepåer och håller din kropp redo för att prestera fysiskt som psykiskt. Du behöver inte stressa i dig en ”super-måltid” innan träning eller inför en hård dag på jobbet utan kan vara på den säkra sidan genom att regelbundet fylla på depåerna med 3-5 måltider om dagen med den ovan presenterade balans-kosten. Annars gör du vikten av måltiden före/efter träning mer betydelsefull och lämnar större utrymme för misstag och framförallt på sikt, sämre resultat.

Svullen av kolhydrater?

Vissa sorter av kolhydrater kan göra dig mer svullen som; majs, gluten och socker (glukossirap/raffinerat vitt socker) och dessa kan du minimera ditt intag av med socker på första platsen av ondska. Kolhydrater kan på kort sikt göra dig svullen när din insulin-känslighet inte vant sig av vid ett högre kolhydratsintag men detta balanserar ut sig med tiden. Det är en balanserad kosthållning som hjälper dig att reducera dina kalorier, tygla din aptit och humör, som i sin tur får dig att gå ner i vikt, inte mindre kolhydrater. Även om du just nu känner dig lite svullen så kan jag säkerställa dig att hårdare träningspass med kolhydraternas hjälp kommer att öka/bibehålla din muskelmassa och några kilo mindre kroppsfett kommer väga upp för svullnaden av maten.

Ska jag inte äta något fett?

I sanningens namn är det näst intill omöjligt för gemene man att inte få i sig tillräckligt med fett om de äter en varierad kost. Fett finns mer eller mindre i all mat och äter du ca 2000 kcal om dagen kommer du få i dig ca 15-20% av ditt kaloriintag från fett automatiskt. Jag skulle vilja att du medvetet valde bort mer fett genom att minska på vegetabiliska fetter, feta köttbitar samt mejeri med högt fettinnehåll. Var inte rädd för att välja lightprodukter. Du får en bättre hälsa av att minska ditt överflödiga kroppsfett; Vilken diet som tar dig dit har mindre betydelse. Med det sagt vill jag att du väljer en kolhydrats- och proteindominant diet för det kommer du på sikt att tjäna på hälsomässigt.

Lycka till med din kost tills vidare!

Boka gärna in ett möte med mig och ställ dina frågor i person. Jag träffar dig antigen på Delta Gym vid Odenplan eller över ett videosamtal. Frågor kan jag inte få för mycket av!